Hur man beställer från ManiaQ

Nu hade jag tänkt att berätta hur man beställer grejer från den fantastiska japanska webshopen ManiaQ! C:
 
1) Gå in på http://maniaq.ocnk.net/ och hitta lite grejer som du vill köpa. Det är bilder på sakerna som säljs om du går in på de olika kategorierna. Om du vill så kan du översätta hela sidan eller kopiera text och översätta i google translate från japanska till svenska. Det är bra att göra detta eftersom du då kan se måtten på grejen du vill köpa.
 
2) När du bestämt dig för vad du vill handla så ska du skicka ett mejl till girls@maniaq.ocnk.net. I mejlet skriver du vad du heter och att du är intresserad av att köpa lite grejer, sedan länkar du produkterna, skriver vilket land du bor i och så ställer du frågan hur mycket frakten kommer att kosta. Tänk på att de är en japansk affär och du måste skriva på engelska (eller japanska om du kan det ^^).
 
Ett exempel på hur mejlet kan se ut:
 
"Hello! My name is *ditt namn* and I'm instresting in buying these things:

*länk till produkt*
*länk till produkt*
*osv*

I live in *ditt land* so how much would shipping cost?

I hope you have a nice day, thank you in advance!"
 
3) En person som jobbar på ManiaQ kommer då att svara att den ska kolla hur mycket frakten kommer att kosta och sedan så kommer den också skriva produktnamnen på de grejer du vill köpa.
 
4) Sedan så kommer den skicka ett till mejl med tre olika sätt att frakta till ditt land och hur mycket frakten kommer att kosta. Den kommer även att skriva totalsumman för produkterna+frakt. Och så kommer den skriva sin paypal och när du kommer att behöva betala och hur mycket.
 
Tänk på att konstnaden kommer att stå i japanska yen och att du får ändra konstnaden från yen till svenska kr så att du kan se hur mycket det kommer att kosta för dig. Det kan du göra på forex.se.
 
5) Sen betalar du via paypal den bestämda summan för varorna+frakt. (Om du inte har ett konto så får du skaffa det) Och när du gjort det så mejlar du samma person som svarade på ditt första mejl vilket fraktsätt du vill att dina varor ska fraktas på och att du betalt för varorna via paypal.
 
Jag valde att mina varor skulle fraktas i ett litet paket via luften (small packet by air). Det tog 5 arbetsdagar för det paketet att komma och för mig kostade inte ens frakten 100 kr C:
 
6) Sen kommer personen att mejla din adress till dig så att du kan se att paket kommer till rätt plats och sen kommer det också ett mejl där det står att den har skickat paketet osv :3
 
Jag hoppas att ni förstår lite bättre nu hur man handlar från ManiaQ. Hon som jag mejlade med kunde väldigt bra engelska och det var inga svårigheter att kommmunicera och vi förstod varandra väldigt bra :)
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
Update: Jag betalde ingen moms eller något sådant, utan jag betalade bara för frakt och själva varorna C:

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för att du svarade på min fråga!!! Ska klicka hem lite saker nu direkt! <333

2012-12-07 ♥ 14:54:38
Postat av: Anonym

Hur mycket kostade moms? ^^

2012-12-07 ♥ 16:25:45
Postat av: Yasmine!

Snällt att hjälpa folk som inte vet hur de ska beställa på en sådan sida :D<3

2012-12-08 ♥ 09:38:08
URL: http://pastelsong.blogg.se
Postat av: Linnéa

Bra inlägg! :3

2012-12-09 ♥ 11:43:10
URL: http://bunshi.blogg.se/

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Bloggadress

Kommentar

Trackback